Dagtrips

Bezoek aan de archeologische vindplaats van Phaistos en Gortyna: Ontdek oude beschavingen

Een reis terug in de tijd naar het oude Kreta

Stel je voor: je staat temidden van prachtige ruïnes en overblijfselen van een oude beschaving die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Dit kan allemaal werkelijkheid worden wanneer je een bezoek brengt aan de archeologische vindplaatsen van Phaistos en Gortyna op het prachtige eiland Kreta. Hier krijg je de kans om de geschiedenis van Kreta van dichtbij te bekijken en te ervaren.

Phaistos: Een mysterieuze archeologische vindplaats

Phaistos is een van de belangrijkste Minoïsche paleizen op Kreta en staat bekend om zijn prachtige architectuur en mysterieuze geschiedenis. Het paleis dateert uit de Minoïsche periode en is een van de best bewaarde archeologische vindplaatsen op het eiland. Wandel door de oude ruïnes en bewonder de overblijfselen van de eens zo bloeiende beschaving.

Openingstijden Phaistos:

  • Maandag – Zondag: 08:00 – 20:00
  • Entreeprijs: €8,- (volwassenen)

Gortyna: De oude hoofdstad van Kreta

Gortyna is een andere belangrijke archeologische vindplaats op Kreta en was ooit de hoofdstad van het eiland. Hier vind je prachtige overblijfselen van theaters, tempels en zelfs een Romeins forum. Verdiep je in de rijke geschiedenis van dit oude stadje terwijl je door de straten wandelt en de oude structuren verkent.

Openingstijden Gortyna:

  • Maandag – Zondag: 09:00 – 17:00
  • Entreeprijs: €5,- (volwassenen)

Ontdek de oude beschavingen van Kreta vanuit je eigen ervaring

Door een bezoek te brengen aan de archeologische vindplaatsen van Phaistos en Gortyna krijg je de unieke kans om de oude beschavingen van Kreta van dichtbij te ervaren. Loop door de oude straten, bewonder de indrukwekkende architectuur en leer meer over de boeiende geschiedenis van dit prachtige eiland. Dit is een ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Kreta.

Praktische informatie:

Voor een bezoek aan de archeologische vindplaatsen van Phaistos en Gortyna zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt, want je zult veel lopen op oneffen terrein. Neem ook voldoende water en zonnebrandcrème mee, vooral in de zomermaanden. Vergeet niet je camera mee te nemen om al deze prachtige momenten vast te leggen.

Verblijf op Kreta

Combineer je bezoek aan de archeologische vindplaatsen van Phaistos en Gortyna met een verblijf in een van de prachtige accommodaties op Kreta. Geniet van de zon, de zee en de heerlijke Kretenzische keuken terwijl je onze eigen ervaringen verkent en ontdekt.

Maak kennis met de locals

Een bezoek aan Kreta is niet compleet zonder kennis te maken met de vriendelijke lokale bevolking. Laat je leiden door hun aanbevelingen, proef de lokale gerechten en maak nieuwe vrienden tijdens je verblijf op dit prachtige eiland. De Kretenzers zullen je verwelkomen met open armen en je laten kennismaken met hun unieke cultuur en tradities.

Ontdek de oude beschavingen van Kreta

Ben jij klaar om een reis terug in de tijd te maken en de oude beschavingen van Kreta van dichtbij te ontdekken? Plan dan snel je bezoek aan de archeologische vindplaatsen van Phaistos en Gortyna en laat je betoveren door de schoonheid en de geschiedenis van dit prachtige eiland. Een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Kreta Gids