Dagtrips

Bezoek aan het Volkenkundig Museum van Sitia en het kasteel van Kazarma: Ontdek de cultuur en geschiedenis van Oost-Kreta

Welkom in Oost-Kreta!

Ben jij gek op cultuur en geschiedenis? Dan is een bezoek aan het Volkenkundig Museum van Sitia en het kasteel van Kazarma in Oost-Kreta zeker een aanrader! Hier kun je de rijke geschiedenis van dit prachtige eiland ontdekken en meer te weten komen over de traditionele gebruiken en levenswijze van de Kretenzers. Laat je verrassen door de unieke collecties en adembenemende uitzichten tijdens jouw bezoek aan deze historische locaties.

Volkenkundig Museum van Sitia

Het Volkenkundig Museum van Sitia is gevestigd in een prachtig gebouw in het centrum van de stad. Hier vind je een uitgebreide collectie van voorwerpen en artefacten die de geschiedenis en cultuur van Oost-Kreta weerspiegelen. Van traditionele klederdrachten tot eeuwenoude gebruiksvoorwerpen, je kunt hier van alles bewonderen. Breng een bezoek aan de verschillende tentoonstellingszalen en leer meer over de lokale ambachten, muziek en dans van de Kretenzers.

Openingstijden:

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag – zondag: 10:00 – 17:00 uur

Toegangsprijs:

  • Volwassenen: €5
  • Kinderen (tot 12 jaar): Gratis

Kasteel van Kazarma

Het kasteel van Kazarma, gelegen op een heuvel boven Sitia, biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving. Dit middeleeuwse fort diende vroeger als verdedigingswerk en is nu een populaire bezienswaardigheid voor toeristen. Wandel door de oude muren en torens van het kasteel en waan je even terug in de tijd. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want het uitzicht vanaf het kasteel is werkelijk adembenemend!

Openingstijden:

  • Maandag – zondag: 09:00 – 19:00 uur

Toegangsprijs:

  • Volwassenen: €3
  • Kinderen (tot 12 jaar): €1

Na een bezoek aan het Volkenkundig Museum van Sitia en het kasteel van Kazarma zul je versteld staan van de rijke geschiedenis en cultuur van Oost-Kreta. Maak kennis met de tradities en gebruiken van de Kretenzers en laat je betoveren door de prachtige omgeving. Vergeet vooral niet om te genieten van al het moois dat dit deel van Kreta te bieden heeft!

Geniet van je ontdekkingsreis!

Kreta Gids