Activiteiten

Dagtocht naar het eiland Spinalonga: Ontdek de geschiedenis

Ontdek het fascinerende eiland Spinalonga op Kreta

Ben je tijdens je vakantie op Kreta op zoek naar een unieke en historische ervaring? Maak dan zeker een dagtocht naar het eiland Spinalonga. Dit eiland, gelegen voor de kust van Kreta, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Tijdens je bezoek aan Spinalonga zul je de kans krijgen om deze geschiedenis van dichtbij te ervaren en meer te leren over de boeiende verhalen die dit eiland te vertellen heeft.

Ontdek de geschiedenis van Spinalonga

Spinalonga is vooral bekend vanwege de Venetiaanse vesting die zich op het eiland bevindt. Deze vesting werd gebouwd in de 16e eeuw en diende als verdedigingswerk tegen invasies vanuit het oosten. Later, in de 20e eeuw, werd Spinalonga gebruikt als leprakolonie. Tijdens je bezoek aan het eiland zul je meer leren over deze donkere periode in de geschiedenis van Kreta en de levens van de mensen die hier werden verbannen.

Praktische informatie voor je dagtocht

  • Vertrekpunt: De meeste dagtochten naar Spinalonga vertrekken vanuit de haven van Agios Nikolaos of Elounda.
  • Duur van de tocht: De boottocht naar Spinalonga duurt ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van het vertrekpunt.
  • Wat mee te nemen: Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt en voldoende water en zonnebrandcrème meeneemt, aangezien er weinig schaduw is op het eiland.
  • Kosten: De prijs voor een dagtocht naar Spinalonga varieert, maar ligt meestal tussen de €20 en €30 per persoon.

Verken het eiland en geniet van het prachtige uitzicht

Eenmaal aangekomen op Spinalonga kun je de vesting verkennen en genieten van het adembenemende uitzicht op de omringende zee. Wandel door de smalle straatjes van de vesting en laat je meevoeren door de geschiedenis die hier nog altijd voelbaar is. Vergeet niet om wat tijd door te brengen op het strand en te genieten van de zon en het kristalheldere water.

Leer meer over de leprakolonie op Spinalonga

Tijdens je bezoek aan Spinalonga kun je een rondleiding krijgen door de voormalige leprakolonie. Luister naar de verhalen van gidsen die je meer zullen vertellen over het leven op het eiland en de moeilijkheden waarmee de bewoners te maken hadden. Het is een indrukwekkende ervaring die je niet snel zult vergeten.

Neem de tijd om te ontspannen en te genieten

Na een dag vol ontdekkingen op Spinalonga is het tijd om te ontspannen en te genieten van de mooie omgeving. Strijk neer op een terrasje en geniet van een verfrissend drankje terwijl je terugkijkt op alle indrukken die je hebt opgedaan. Vergeet niet om wat souvenirs mee te nemen om deze bijzondere dag te kunnen blijven koesteren.

Maak je dagtocht naar Spinalonga onvergetelijk

Kortom, een dagtocht naar het eiland Spinalonga op Kreta is een unieke ervaring die je niet mag missen. Ontdek de fascinerende geschiedenis van het eiland vanuit je eigen perspectief en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Boek vandaag nog je trip naar Spinalonga en laat je verrassen door al het moois dat dit eiland te bieden heeft!

Kreta Gids