Praktische info

Gebruik van medische diensten op Kreta: Ziekenhuizen en apotheken

Medische diensten op Kreta: Ziekenhuizen en apotheken

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Kreta, is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je terecht kunt in geval van medische hulp. Gelukkig heeft Kreta een aantal uitstekende ziekenhuizen en apotheken die je kunnen helpen bij eventuele gezondheidsproblemen. Ik zal je in dit artikel meer vertellen over mijn eigen ervaringen met het gebruik van medische diensten op Kreta.

Ziekenhuizen op Kreta

Er zijn diverse ziekenhuizen verspreid over het eiland Kreta. Het grootste ziekenhuis is het Universitair Ziekenhuis van Heraklion, gelegen in de hoofdstad van Kreta. Dit ziekenhuis beschikt over moderne faciliteiten en gespecialiseerde artsen die je kunnen helpen bij uiteenlopende medische problemen. Ook in steden als Chania, Rethymnon en Agios Nikolaos zijn ziekenhuizen te vinden die goede zorg bieden.

Als je naar een ziekenhuis op Kreta moet, is het handig om te weten dat de meeste artsen en verpleegkundigen Engels spreken. Zo kun je makkelijk communiceren over je klachten en de behandeling die je nodig hebt. De wachttijden in ziekenhuizen kunnen soms wat langer zijn dan in Nederland, dus wees voorbereid op enige wachttijd.

Belangrijke informatie:

  • Het alarmnummer voor medische hulp op Kreta is 166.
  • Je hebt een EHIC (European Health Insurance Card) nodig voor medische behandelingen op Kreta.
  • Het is verstandig om een reisverzekering af te sluiten die medische kosten dekt.

Apotheken op Kreta

Naast ziekenhuizen zijn er ook veel apotheken te vinden op Kreta. Deze apotheken bieden een breed assortiment aan medicijnen en andere medische benodigdheden. De meeste apotheken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag en hebben ook een dienstregeling voor het weekend.

Als je op zoek bent naar een apotheek op Kreta, kun je vaak het beste terecht in de buurt van een ziekenhuis of in het centrum van een stad. De apothekers in Griekenland zijn goed opgeleid en kunnen je deskundig advies geven over medicijnen en gezondheidsproblemen.

Belangrijke informatie:

  • Neem altijd een kopie van je recept mee als je medicijnen wilt halen bij een apotheek op Kreta.
  • Let op de openingstijden van apotheken, vooral in kleinere plaatsen kunnen deze verschillen.

Grappige afsluiting

Als je op Kreta bent en je hebt medische hulp nodig, hoef je je geen zorgen te maken. De ziekenhuizen en apotheken op het eiland zijn van goede kwaliteit en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Hopelijk heb je deze informatie niet nodig tijdens je vakantie, maar mocht dat wel het geval zijn, weet dan dat je in goede handen bent op Kreta. Geniet van je verblijf op dit prachtige eiland en blijf vooral gezond!

Kreta Gids