Praktische info

Geldzaken: Valuta en betaalmogelijkheden op Kreta

Geldzaken op Kreta: Valuta en betaalmogelijkheden

Welkom op het prachtige eiland Kreta! Tijdens je verblijf hier is het handig om wat meer te weten over de geldzaken op het eiland, zoals de valuta en de verschillende betaalmogelijkheden. In dit artikel deel ik graag mijn eigen ervaringen en tips met je, zodat je goed voorbereid bent.

Valuta op Kreta

De officiële valuta op Kreta is de Euro (€). Dit maakt het gemakkelijk voor toeristen uit de eurozone, omdat ze geen valuta hoeven om te wisselen voordat ze naar Kreta reizen. Op het eiland zelf is het ook het handigst om met euro’s te betalen. Bij de meeste restaurants, winkels en hotels worden euro’s geaccepteerd. Zorg er wel voor dat je voldoende contant geld bij je hebt, aangezien sommige kleinere winkels en horecagelegenheden geen creditcards accepteren.

ATM’s en geldopnames

Op Kreta zijn er voldoende ATM’s te vinden, zowel in grotere steden als in toeristische gebieden. Het is handig om wat contant geld op zak te hebben voor kleine uitgaven, zoals souvenirs of een drankje op het strand. Let wel op dat sommige ATM’s extra kosten in rekening kunnen brengen voor het opnemen van geld. Controleer ook bij je eigen bank of er extra kosten verbonden zijn aan geldopnames in het buitenland.

Betaalmogelijkheden

Naast contant geld kun je op Kreta ook vaak met creditcards betalen. De meest geaccepteerde creditcards zijn Visa en Mastercard. Het kan handig zijn om altijd een creditcard bij je te hebben als back-up, voor het geval je onverwachts meer geld nodig hebt. Houd er rekening mee dat niet alle restaurants en winkels creditcards accepteren, dus zorg ervoor dat je ook contant geld bij je hebt.

Reischeques en Traveller’s Cheques

Reischeques en Traveller’s Cheques worden niet veel meer gebruikt op Kreta. Het kan lastig zijn om ze in te wisselen bij banken of wisselkantoren, omdat de meeste mensen tegenwoordig liever met contant geld of creditcards betalen. Het is dus verstandiger om contant geld of een creditcard mee te nemen tijdens je verblijf op Kreta.

Wisselkoersen

De wisselkoersen op Kreta kunnen variëren, afhankelijk van waar je geld wisselt. Wisselkantoren op luchthavens en in toeristische gebieden kunnen hogere kosten in rekening brengen dan banken. Het is daarom verstandig om bij een bank geld te wisselen voor de beste en meest eerlijke wisselkoers. Controleer ook altijd de wisselkoersen voordat je geld wisselt, zodat je niet te veel betaalt.

Geniet van je vakantie op Kreta!

Ik hoop dat deze informatie je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in de geldzaken op Kreta. Door goed voorbereid te zijn, kun je volop genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Vergeet niet om ook wat lokale lekkernijen te proeven en de prachtige stranden te verkennen. Veel plezier en een fijne vakantie op Kreta!

Kreta Gids