Eten & Drinken

Griekse koffie en frappé: Geniet van de lokale koffiecultuur

Ontdek de heerlijke Griekse koffiecultuur op Kreta

Op het prachtige Griekse eiland Kreta kun je niet alleen genieten van zon, zee en strand, maar ook van de lokale koffiecultuur. Griekenland staat bekend om zijn sterke en smaakvolle koffie, die op verschillende manieren wordt bereid en gedronken. Een van de meest populaire koffievarianten in Griekenland is de Griekse koffie, ook wel bekend als καφές (kafe) of τουρκικός (tourkikos). Daarnaast is de frappé, een verfrissende ijskoude koffiedrank, ook erg geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen.

Griekse koffie: een intense koffiebeleving

De Griekse koffie wordt gemaakt door fijngemalen koffiebonen te koken in water en suiker. Het resultaat is een sterke en geurige koffie die geserveerd wordt in een klein kopje, samen met een glas water en soms een zoetigheid zoals loukoumades (honingkoekjes) of baklava. De Griekse koffie wordt vaak langzaam gedronken, terwijl men geniet van het rustige tempo van het Griekse eilandleven.

Belangrijke weetjes over Griekse koffie:

  • De koffie wordt traditioneel geserveerd met schuim erop
  • Je kunt de koffie zoet (γλυκός – glykos), halfzoet (μέτριος – metrios) of bitter (σκέτος – sketos) bestellen
  • Het is gebruikelijk om de koffiedik in de kop te laten liggen en dit niet op te drinken

Frappé: de verfrissende zomerdrank

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de temperaturen op Kreta stijgen, is een frappé de perfecte manier om verkoeling te zoeken. Deze heerlijke ijskoffie wordt gemaakt van oploskoffie, water en suiker, gemixt met ijsblokjes in een shaker en geserveerd met een rietje. De frappé is een populaire keuze voor zowel locals als toeristen en wordt vaak gedronken op terrasjes met uitzicht op zee.

Handige tips voor het bestellen van een frappé:

  • Vraag om extra melk als je van een romige frappé houdt
  • Kies voor een zoete variant (γλυκός – glykos) als je van suiker houdt
  • Probeer een frappé freddo als je de voorkeur geeft aan een koude, zwarte koffie

Of je nu kiest voor een traditionele Griekse koffie of een verfrissende frappé, de lokale koffiecultuur op Kreta zal je zeker niet teleurstellen. Geniet van de heerlijke smaken en neem de tijd om te ontspannen en te genieten van het Griekse eilandleven.

Proost op de Griekse koffiecultuur op Kreta!

Met een kop hete Griekse koffie in de ochtendzon en een verfrissende frappé in de middaghitte, kun je de lokale koffiecultuur op Kreta optimaal ervaren. Laat je smaakpapillen verwennen en geniet van elke slok die je neemt. Proost op de zomerse dagen, de azuurblauwe zee en de gastvrije sfeer van het prachtige eiland Kreta!

Kreta Gids