Praktische info

Handige tips voor backpackers en budgetreizigers op Kreta

Handige tips voor backpackers en budgetreizigers op Kreta

Ben jij van plan om naar het prachtige Griekse eiland Kreta te gaan, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Als budgetreiziger of backpacker zijn er genoeg manieren om van dit mooie eiland te genieten zonder al te diep in je portemonnee te hoeven duiken. In dit artikel deel ik mijn handige tips vanuit mijn eigen ervaring om jouw verblijf op Kreta zo budgetvriendelijk en avontuurlijk mogelijk te maken.

Vervoer

**1. Huur een scooter**

Op Kreta is het huren van een scooter een goedkope en efficiënte manier om jezelf te verplaatsen. Zo kun je gemakkelijk de verborgen pareltjes van het eiland ontdekken en tegelijkertijd genieten van de prachtige landschappen.

**2. Gebruik het openbaar vervoer**

De bus is een betaalbare optie om van de ene naar de andere bestemming op Kreta te komen. De bussen rijden regelmatig en de dienstregeling is goed te volgen.

Accommodatie

**1. Kies voor een hostel of guesthouse**

Hostels en guesthouses zijn vaak goedkoper dan hotels en bieden vaak gezellige sfeer en contact met andere reizigers. Zo bespaar je niet alleen geld, maar heb je ook de kans om nieuwe mensen te ontmoeten.

**2. Boek last-minute deals**

Soms kun je flinke kortingen krijgen door last-minute accommodaties te boeken. Dit kan vooral handig zijn buiten het hoogseizoen, wanneer de prijzen lager zijn. Zo kun je toch in een comfortabele accommodatie verblijven zonder te veel te betalen.

Eten en drinken

**1. Probeer lokale gerechten**

Probeer zoveel mogelijk lokale gerechten te eten in plaats van in toeristische restaurants te eten. Lokale gerechten zijn vaak goedkoper en laten je de smaak van Kreta echt ervaren.

**2. Bezoek lokale markten**

Op lokale markten kun je vers fruit, groenten en andere producten kopen tegen een lagere prijs dan in supermarkten. Daarnaast is het ook een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking.

Activiteiten

**1. Ga wandelen**

Kreta heeft prachtige wandelroutes die je kunt ontdekken zonder dat het je veel geld kost. Trek eropuit en geniet van de natuur en de uitzichten die het eiland te bieden heeft.

**2. Bezoek gratis bezienswaardigheden**

Er zijn op Kreta genoeg gratis bezienswaardigheden te bezoeken, zoals kerken, kloosters en archeologische opgravingen. Zo kun je toch de rijke geschiedenis van het eiland ervaren zonder entreegeld te hoeven betalen.

Afsluiting

Met deze handige tips voor backpackers en budgetreizigers op Kreta kun je optimaal genieten van alles wat het eiland te bieden heeft zonder je zorgen te hoeven maken over je budget. Dus pak je rugzak en ga op avontuur, ontdek de prachtige plekken en maak onvergetelijke herinneringen op dit betoverende stukje Griekenland!

Kreta Gids