Bezienswaardigheden

Het Dourakis-wijnhuis: Proef de lokale wijnen in een idyllische omgeving

Ontdek het Dourakis-wijnhuis op Kreta

Ben je op zoek naar een unieke wijnervaring op het prachtige eiland Kreta? Breng dan zeker een bezoek aan het Dourakis-wijnhuis, waar je lokale wijnen kunt proeven in een idyllische omgeving. Ik heb zelf onlangs een bezoek gebracht aan dit charmante wijnhuis en ik kan niet wachten om mijn ervaring met jullie te delen!

De geschiedenis van het Dourakis-wijnhuis

Het Dourakis-wijnhuis is gelegen in het pittoreske dorpje Alikambos, in het westen van Kreta. Het wijnhuis is al generaties lang in handen van de familie Dourakis en staat bekend om zijn traditionele wijnen die met liefde en passie worden gemaakt. Het is dan ook een van de oudste wijnhuizen op Kreta en ademt een rijke geschiedenis.

Opgericht: 1968
Eigenaren: Familie Dourakis
Locatie: Alikambos, Kreta

De wijnen van het Dourakis-wijnhuis

Wat het Dourakis-wijnhuis zo uniek maakt, is de focus op het maken van wijnen van lokale druivenrassen die typerend zijn voor Kreta. Zo worden er onder andere de bekende druivenrassen Vidiano en Kotsifali verbouwd en verwerkt tot heerlijke wijnen met een uniek karakter. Tijdens een bezoek aan het wijnhuis kun je dan ook verschillende wijnen proeven en ontdekken welke het beste bij jouw smaak past.

Populaire wijnen van het Dourakis-wijnhuis

Wijn Druivenras Smaakprofiel
Vidiano Vidiano Fris en fruitig
Kotsifali Kotsifali Rijp en kruidig

Proef de lokale wijnen in een idyllische setting

Tijdens mijn bezoek aan het Dourakis-wijnhuis werd ik warm ontvangen door de familie Dourakis, die met veel enthousiasme vertelde over hun wijnen en het wijnproductieproces. Samen met een deskundige gids kreeg ik een rondleiding door de wijngaarden en de wijnkelders, waarbij ik meer leerde over de traditionele methoden die worden toegepast.

Na de rondleiding was het tijd voor het hoogtepunt: het proeven van de lokale wijnen. Ik nam plaats op het terras met uitzicht over de wijngaarden en genoot van de heerlijke wijnen die met zorg werden ingeschonken. Het was een onvergetelijke ervaring om de smaken van Kreta te proeven in zo’n prachtige setting.

Praktische informatie

  • Adres: Alikambos, Kreta
  • Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag, 10:00 – 18:00
  • Rondleidingen en proeverijen: Op afspraak

Ontdek de smaak van Kreta bij het Dourakis-wijnhuis

Als je op zoek bent naar een unieke wijnavontuur op Kreta, mag een bezoek aan het Dourakis-wijnhuis niet ontbreken. Proef de lokale wijnen in een idyllische omgeving en laat je verrassen door de rijke smaken en tradities van dit prachtige eiland. Ik garandeer je dat je met een glimlach en een goed glas wijn weer huiswaarts keert!

Kreta Gids