Bezienswaardigheden

Het Oude Eleutherna: Ontdek de overblijfselen van een oude stad

Ontdek Het Oude Eleutherna op Kreta

Heb jij altijd al meer willen weten over de rijke geschiedenis van Kreta? Dan is een bezoek aan Het Oude Eleutherna zeker een aanrader! Deze oude stad, gelegen in het binnenland van Kreta, herbergt overblijfselen uit verschillende tijdperken en biedt een fascinerende kijk op het verleden van dit prachtige eiland.

De Geschiedenis van Het Oude Eleutherna

**Het Oude Eleutherna dateert uit de 9e eeuw voor Christus** en was een belangrijke stad in de oudheid. Het was een van de belangrijkste steden van Kreta en speelde een rol in verschillende historische gebeurtenissen. Overblijfselen zoals tempels, huizen en begraafplaatsen getuigen van de welvaart en cultuur die ooit in deze stad heersten.

**In de Romeinse periode** werd Het Oude Eleutherna verlaten en raakte het langzaam in verval. Pas in de recentere jaren is de stad herontdekt en zijn archeologische opgravingen begonnen om meer inzicht te krijgen in het verleden van deze bijzondere plek.

Wat te zien en te doen

Bij een bezoek aan Het Oude Eleutherna kun je genieten van een wandeling door de oude straten en pleinen, waar je de overblijfselen van tempels en huizen kunt bewonderen. Breng ook zeker een bezoek aan het archeologisch museum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de stad en de opgravingen die hebben plaatsgevonden.

  • Bewonder de prachtige mozaïeken en fresco’s die in de opgravingen zijn gevonden.
  • Verken de oude begraafplaatsen en ontdek de gebruiken en rituelen van de oude inwoners.
  • Geniet van het prachtige uitzicht over de omliggende vallei vanaf de stadsmuren.

Hoe bezoek je Het Oude Eleutherna?

**Het Oude Eleutherna is gelegen in het binnenland van Kreta, nabij het dorpje Margarites**. Je kunt de stad bereiken met een huurauto of met een georganiseerde excursie vanuit de omliggende plaatsen. De toegang tot de opgravingen bedraagt slechts een paar euro en is zeker de moeite waard voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie.

Openingstijden en entree

**Het archeologisch park van Het Oude Eleutherna is geopend van dinsdag tot en met zondag van 8:00 tot 15:00 uur**. De entree bedraagt €5 voor volwassenen en €2 voor kinderen. Een bezoek aan het archeologisch museum is bij de prijs inbegrepen.

Tips voor je bezoek

  • Zorg voor goede wandelschoenen, aangezien het terrein ongelijk kan zijn.
  • Neem voldoende water en snacks mee, er zijn geen faciliteiten in de directe omgeving.
  • Maak foto’s, maar respecteer de regels rondom het behoud van de opgravingen.

Laat je verrassen door Het Oude Eleutherna

Dus, ben jij klaar om een stap terug in de tijd te zetten en de fascinerende geschiedenis van Kreta te ontdekken? Breng dan zeker een bezoek aan Het Oude Eleutherna en laat je verrassen door de overblijfselen van deze oude stad. Een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Kreta Gids