Bezienswaardigheden

Het Venetiaanse kasteel van Frangokastello: Een sfeervolle ruïne

Een sfeervolle ruïne op Kreta

Als je ooit op het prachtige eiland Kreta bent geweest, mag een bezoek aan het Venetiaanse kasteel van Frangokastello zeker niet ontbreken. Deze sfeervolle ruïne uit de 14e eeuw is een indrukwekkende bezienswaardigheid die je meeneemt naar een rijke historie vol legendes en mysteries.

Geschiedenis van het kasteel

Het Venetiaanse kasteel van Frangokastello is gebouwd in 1371 door de Republiek Venetië als verdedigingsfort tegen piraten en indringers. Het kasteel diende als uitvalsbasis voor de Venetiaanse strijdkrachten om de omgeving te beschermen en handelsroutes veilig te stellen.

In de loop der eeuwen heeft het kasteel verschillende invasies en aanvallen meegemaakt, waaronder die van de Ottomanen in 1828. Tegenwoordig resteren enkel de ruïnes van het oorspronkelijke bouwwerk, maar deze ademen nog steeds de grandeur en mysterie van vervlogen tijden.

Legende van de spookachtige “Drosoulites”

Een van de meest intrigerende legendes die verbonden is aan het kasteel van Frangokastello is die van de “Drosoulites” of “dauwmannen”. Volgens de legende verschijnen deze schimmige figuren in mei en juni bij zonsopgang en zonsondergang rondom het kasteel.

De lokale bevolking gelooft dat de Drosoulites de geesten zijn van de soldaten die omkwamen tijdens de bloedige strijd van 17 mei 1828. De aanblik van deze mysterieuze verschijningen is voor velen zowel betoverend als angstaanjagend en heeft het kasteel van Frangokastello tot een waar bedevaartsoord gemaakt.

Praktische informatie

Het Venetiaanse kasteel van Frangokastello is gelegen aan de zuidkust van Kreta, nabij de gelijknamige badplaats. Het is dagelijks geopend voor bezoekers en de entree bedraagt **€5 per persoon**. Het kasteel is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer en biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee.

Vergeet niet om stevige schoenen te dragen, aangezien de paden rondom de ruïnes rotsachtig en ongelijk zijn. Neem ook voldoende water en zonnebrandcrème mee, vooral tijdens de warme zomermaanden.

Openingstijden

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag t/m zondag: 09:00 – 17:00

Adres

Venetiaans kasteel van Frangokastello, Frangokastello, Kreta, Griekenland.

Een unieke ervaring

Een bezoek aan het Venetiaanse kasteel van Frangokastello is niet alleen een reis terug in de tijd, maar ook een kans om de prachtige natuur en cultuur van Kreta te ervaren. Laat je betoveren door de mystiek van de Drosoulites en geniet van het adembenemende uitzicht op de azuurblauwe zee. Een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Kreta Gids