Weer & Klimaat

Hittegolven op Kreta: Tips om koel te blijven tijdens warme periodes in de zomer

Hittegolven op Kreta: Tips om koel te blijven tijdens warme periodes in de zomer

Als je ooit op Kreta bent geweest in de zomer, dan weet je dat het eiland kan worden geteisterd door hittegolven. De temperaturen kunnen oplopen tot ver boven de 30 graden Celsius en de zon kan genadeloos branden. Het is daarom belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de hitte en te zorgen dat je koel blijft. Vanuit mijn eigen ervaring op Kreta heb ik een aantal handige tips verzameld om de warme periodes door te komen.

Zoek verkoeling aan het water

De beste manier om koel te blijven tijdens een hittegolf op Kreta is door verkoeling te zoeken aan het water. Gelukkig heeft het eiland prachtige stranden waar je kunt zwemmen en afkoelen. Zorg ervoor dat je altijd voldoende water bij je hebt om gehydrateerd te blijven en smeer je goed in met zonnebrandcrème.

Stranden om te bezoeken tijdens een hittegolf:

  • Elafonissi Beach
  • Balos Beach
  • Falassarna Beach

Zoek de schaduw op

Als je geen zin hebt om de hele dag op het strand door te brengen, kun je ook de schaduw opzoeken in een plaatselijk cafe of restaurant. Hier kun je genieten van een verfrissend drankje en ontsnappen aan de hete zon. Zorg ervoor dat je lichte kleding draagt en een hoed of pet opzet om jezelf te beschermen tegen de zonnestralen.

Leuke cafe’s en restaurants om te bezoeken tijdens een hittegolf:

  1. Taverna Spilios in Chania
  2. Mylopetra in Rethymno
  3. Taverna Avgoulas in Heraklion

Neem een verfrissende duik in een waterpark

Als je op zoek bent naar wat meer actie en verkoeling, kun je een bezoek brengen aan een van de vele waterparken op Kreta. Hier kun je van de glijbanen roetsjen en afkoelen in de zwembaden. Het is een leuke manier om de hitte te trotseren en plezier te hebben met vrienden en familie.

Populaire waterparken op Kreta:

  • Water City in Anopolis
  • Aqua Plus Water Park in Hersonissos
  • Limnoupolis Water Park in Chania

Met deze tips kun je de hittegolven op Kreta makkelijk overleven en genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen en te genieten van je tijd in de zon!

Laat de zon maar komen, ik ben er klaar voor!

Kreta Gids