Vervoer

Luchthavens op Kreta: Vervoer van en naar de eilanden

Luchthavens op Kreta: Vervoer van en naar de eilanden

Als je naar Kreta reist, is de kans groot dat je aankomt op een van de luchthavens van dit prachtige Griekse eiland. Er zijn verschillende luchthavens verspreid over het eiland, elk met zijn eigen charme en mogelijkheden. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips voor het vervoer van en naar de eilanden van Kreta.

Luchthaven van Heraklion (HER)

De luchthaven van Heraklion, ook wel bekend als Nikos Kazantzakis Airport, is de grootste en drukste luchthaven van Kreta. Het is gelegen in de hoofdstad van het eiland, Heraklion, en ligt op ongeveer 5 kilometer van het stadscentrum. De luchthaven heeft moderne faciliteiten en biedt vluchten naar bestemmingen over de hele wereld.

Als je aankomt op de luchthaven van Heraklion, zijn er verschillende opties om naar je bestemming te reizen:

  • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen vanaf de luchthaven naar verschillende steden en dorpen op Kreta.
  • Taxi: Je kunt een taxi nemen vanaf de luchthaven naar je bestemming. Let wel op de prijzen en zorg ervoor dat je een officiële taxi neemt.
  • Autoverhuur: Als je meer vrijheid wilt hebben om het eiland te verkennen, kun je ook een auto huren op de luchthaven.

Luchthaven van Chania (CHQ)

De luchthaven van Chania, ook wel bekend als Chania International Airport, is de op een na drukste luchthaven van Kreta. Het is gelegen in het westen van het eiland, in de buurt van de populaire stad Chania. De luchthaven biedt voornamelijk vluchten binnen Europa.

Als je aankomt op de luchthaven van Chania, zijn er ook verschillende manieren om verder te reizen:

  • Bus: Er zijn busverbindingen vanaf de luchthaven naar Chania en andere steden in de omgeving.
  • Taxi: Net als op de luchthaven van Heraklion, kun je ook hier een taxi nemen naar je bestemming.
  • Autoverhuur: Het huren van een auto is ook een handige optie om de omgeving te verkennen.

Luchthavens op de kleinere eilanden

Naast de luchthavens van Heraklion en Chania, zijn er ook nog enkele kleinere luchthavens op de eilanden van Kreta, zoals de luchthaven van Sitia, Kastellorizo en Karpathos. Deze luchthavens bieden voornamelijk binnenlandse vluchten en verbinden de eilanden met het vasteland van Griekenland.

Als je naar een van deze kleinere eilanden reist, is het handig om vooraf te checken welke vluchten er beschikbaar zijn en wat de beste manier is om van en naar de luchthaven te reizen.

Conclusie

Al met al bieden de luchthavens van Kreta een goede connectiviteit en vele mogelijkheden om het eiland te verkennen. Of je nu aankomt op de drukke luchthaven van Heraklion of de schilderachtige luchthaven van Chania, er is altijd een manier om naar je bestemming te reizen. Dus pak je koffers en geniet van al het moois dat Kreta te bieden heeft!

Kreta Gids