Musea

Lyttos Archeologisch Museum: Ontdek de archeologische vindplaatsen van Lyttos

Welkom bij het Lyttos Archeologisch Museum

Ben je gek op geschiedenis en archeologie? Dan mag een bezoek aan het Lyttos Archeologisch Museum op Kreta niet ontbreken. Hier kun je de rijke geschiedenis van de oude stad Lyttos ontdekken en je laten verbazen door de archeologische vondsten die hier zijn opgegraven. Ga mee op een reis door de tijd en leer meer over het verleden van dit bijzondere stukje Kreta.

De geschiedenis van Lyttos

Van verlaten stad tot archeologisch paradijs

Lyttos was een oude stad gelegen in het noorden van Kreta. Door de eeuwen heen heeft de stad verschillende heersers en invloeden gekend, waaronder de Minoërs, Romeinen en Byzantijnen. Na een lange periode van bloei en welvaart, raakte de stad in verval en werd uiteindelijk verlaten. Pas in de 20e eeuw werd Lyttos herontdekt en begon men met archeologische opgravingen.

Ontdek de archeologische vindplaatsen

Opgravingen vol mysteries

In het Lyttos Archeologisch Museum kun je de vele archeologische vondsten bewonderen die tijdens de opgravingen zijn gedaan. Van oude munten en aardewerk tot beeldhouwwerken en inscripties, elk object vertelt een verhaal over het verleden van Lyttos. Wandel door de tentoonstellingsruimtes en laat je verrassen door de mysteries die hier worden onthuld.

Openingstijden en toegangsprijzen

Plan je bezoek

– Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur

– Toegangsprijs: Volwassenen €5, kinderen onder 12 jaar gratis

– Adres: Lyktou, Kreta

Tips voor je bezoek

Haal het meeste uit je trip

– Neem de tijd om alle tentoonstellingen te bekijken

– Maak gebruik van een audiotour voor extra informatie

– Sluit je bezoek af met een drankje op het terras van het museum

Laat je verrassen door Lyttos

Een unieke ervaring op Kreta

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een bijzondere ervaring tijdens je vakantie op Kreta, een bezoek aan het Lyttos Archeologisch Museum is een absolute aanrader. Laat je verrassen door de prachtige artefacten en de boeiende verhalen die hier worden verteld. Wie weet kom je wel oog in oog te staan met een stukje geschiedenis dat je nooit meer zult vergeten.

Kreta Gids