Praktische info

Veelgestelde vragen over reizen naar Kreta: FAQ

Veelgestelde vragen over reizen naar Kreta: FAQ

Ben je van plan om naar Kreta te reizen? Dan ben je vast benieuwd naar allerlei praktische zaken. In dit artikel beantwoorden we de meest voorkomende vragen over reizen naar dit prachtige Griekse eiland. Lees verder voor handige tips en informatie!

Wat is de beste tijd om naar Kreta te reizen?

De beste tijd om naar Kreta te reizen is van april tot en met oktober. In deze periode is het weer over het algemeen warm en zonnig, ideaal voor een ontspannen strandvakantie. Houd er wel rekening mee dat het in juli en augustus erg druk kan zijn op het eiland.

Heb ik een visum nodig voor Kreta?

Als Nederlandse of Belgische toerist heb je geen visum nodig voor een verblijf korter dan 90 dagen. Je kunt gewoon met je paspoort of identiteitskaart naar Griekenland reizen. Zorg er wel voor dat je reisdocument nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden op Kreta?

Kreta heeft tal van prachtige bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je verblijf. Denk aan het Paleis van Knossos, de Samariakloof, de oude stad Chania en het prachtige Elafonissi strand. Vergeet ook niet om het sfeervolle dorpje Agios Nikolaos te bezoeken.

Welke activiteiten kan ik ondernemen op Kreta?

Op Kreta is er voor ieder wat wils qua activiteiten. Je kunt hier heerlijk relaxen op de mooie stranden, wandelen in de indrukwekkende natuur, watersporten beoefenen of cultuur opsnuiven in de gezellige dorpjes en steden. Daarnaast kun je ook genieten van de lokale keuken en wijnen.

Wat zijn de kosten voor eten en drinken op Kreta?

De prijzen voor eten en drinken op Kreta zijn over het algemeen redelijk betaalbaar. In de toeristische gebieden liggen de prijzen hoger dan in de meer afgelegen dorpen. Een gemiddelde maaltijd kost tussen de €10-€20 per persoon. Een glas wijn of een biertje kost gemiddeld €3-€5.

Welke taal wordt er gesproken op Kreta?

De officiële taal op Kreta is Grieks, maar de meeste mensen in de toeristische gebieden spreken ook Engels. Het kan handig zijn om enkele basiswoorden Grieks te leren, zoals ‘goedemorgen’ (kalimera) en ‘dankjewel’ (efcharistó).

Is het veilig om naar Kreta te reizen?

Kreta is over het algemeen een veilige bestemming voor toeristen. Zoals altijd is het belangrijk om op je spullen te letten en op te letten voor zakkenrollers, vooral in drukke toeristische gebieden. Houd ook rekening met eventuele natuurrampen, zoals bosbranden in de zomer.

Kortom, reizen naar Kreta is een fantastische ervaring voor wie van zon, zee, cultuur en lekker eten houdt. Bereid je goed voor, geniet van alles wat het eiland te bieden heeft en maak onvergetelijke herinneringen!

Kreta Gids