Praktische info

Verkeersregels en rijtips voor autorijden op Kreta

Welkom op Kreta, het prachtige Griekse eiland!

Als je van plan bent om een auto te huren en het eiland Kreta te verkennen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en rijtips. Autorijden op Kreta kan namelijk anders zijn dan in Nederland, dus het is goed om goed voorbereid op pad te gaan.

Verkeersregels op Kreta

Op Kreta gelden over het algemeen dezelfde verkeersregels als in Nederland, maar er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Rijden aan de rechterkant van de weg: Net als in Nederland rijdt men op Kreta aan de rechterkant van de weg. Let dus goed op wanneer je een rotonde oprijdt.
  • Maximumsnelheid: De maximumsnelheid op de snelwegen is 120 km/u, op autowegen 90 km/u en in de bebouwde kom 50 km/u.
  • Alcoholgebruik: De wettelijke limiet voor alcoholgebruik is 0,5 promille. Drink dus geen alcohol als je nog moet rijden.

Rijtips voor autorijden op Kreta

Naast de verkeersregels zijn er ook een aantal handige rijtips die je kunnen helpen tijdens het autorijden op Kreta:

  1. Neem de tijd: Op Kreta kan het soms druk zijn op de weg en zijn de wegen smal. Neem daarom de tijd en wees geduldig.
  2. Wees alert: Let goed op andere weggebruikers, vooral motorrijders en fietsers die soms niet goed zichtbaar zijn.
  3. Parkeer slim: In de steden en dorpen op Kreta kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden. Let op de parkeerborden en parkeer alleen waar het is toegestaan.

Conclusie

Autorijden op Kreta kan een leuke en avontuurlijke ervaring zijn, zolang je de verkeersregels en rijtips in acht neemt. Geniet van het verkennen van het prachtige eiland en maak mooie herinneringen!

Kreta Gids