Activiteiten

Bezoek aan de Kretenzische brouwerijen: Proef lokaal gebrouwen bier

Bezoek aan de Kretenzische brouwerijen: Proef lokaal gebrouwen bier vanuit je eigen ervaring

Ben je een liefhebber van bier en ben je op vakantie in Kreta? Dan mag een bezoek aan de lokale brouwerijen niet ontbreken! Kreta staat bekend om zijn rijke biercultuur en het proeven van lokaal gebrouwen bier is een unieke ervaring die je niet mag missen. In dit artikel neem ik je mee op een reis langs enkele van de beste brouwerijen op dit prachtige eiland. Lees verder en ontdek de heerlijke smaken en de passie die achter elk glas bier schuilt.

Mythos Brewery

Een van de meest bekende brouwerijen op Kreta is de Mythos Brewery, gevestigd in Heraklion. Deze brouwerij produceert het populaire Mythos bier, dat wereldwijd bekend staat om zijn frisse en verfrissende smaak. Tijdens een rondleiding door de brouwerij leer je alles over het brouwproces en de geschiedenis van het bier. En natuurlijk kun je aan het einde van de rondleiding genieten van een glas vers getapt bier in de gezellige proefruimte.

Adres:

  • Sitia
  • Heraklion
  • Kreta, Griekenland

Chania Brewery

Als je in de buurt van Chania verblijft, mag een bezoek aan de Chania Brewery niet ontbreken. Deze kleine ambachtelijke brouwerij is gespecialiseerd in het brouwen van traditionele Kretenzische bieren met een moderne twist. Tijdens een rondleiding door de brouwerij krijg je een kijkje achter de schermen en kun je verschillende bieren proeven, zoals de bekroonde Pale Ale en de fruitige IPA.

Adres:

  • Stavros
  • Chania
  • Kreta, Griekenland

Rethymno Brewery

De Rethymno Brewery is een van de oudste brouwerijen op Kreta en staat bekend om zijn traditionele Kretenzische bieren met een robuuste smaak. Tijdens een rondleiding door de brouwerij krijg je de kans om te zien hoe het bier wordt gebrouwen en gerijpt in houten vaten. En natuurlijk mag een proeverij van de verschillende biersoorten niet ontbreken!

Adres:

  • Pigi
  • Rethymno
  • Kreta, Griekenland

Of je nu een doorgewinterde bierliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke en informatieve activiteit tijdens je verblijf op Kreta, een bezoek aan de lokale brouwerijen is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Proef de heerlijke smaken van het lokale gebrouwen bier en geniet van de passie en ambacht die achter elk glas schuilt. Santé!

Kreta Gids