Verblijf

Eco-vriendelijke accommodaties op Kreta: Duurzaam reizen

Eco-vriendelijke accommodaties op Kreta: Duurzaam reizen vanuit je eigen ervaring

Als liefhebber van duurzaam reizen ben ik altijd op zoek naar eco-vriendelijke accommodaties die mijn verblijf zo milieuvriendelijk mogelijk maken. Tijdens mijn laatste reis naar Kreta, het prachtige Griekse eiland met zijn adembenemende natuur en rijke geschiedenis, ontdekte ik een aantal geweldige duurzame accommodaties die mijn verblijf niet alleen comfortabel, maar ook ecovriendelijk maakten.

Verblijf in een eco-vriendelijk hotel

Op Kreta zijn er verschillende eco-vriendelijke hotels die zich inzetten voor duurzaam toerisme. Zo verbleef ik in het Eco-hotel Kriti, een prachtig hotel aan de kust dat gebruik maakt van zonne-energie en regenwater opvangt voor het besproeien van de tuinen. Het hotel sorteert ook afval en stimuleert gasten om hun handdoeken en beddengoed langer te gebruiken om water te besparen.

Eco-hotel Kriti biedt ook biologisch en lokaal geproduceerd voedsel in hun restaurant, wat niet alleen heerlijk is, maar ook de lokale boeren ondersteunt. Daarnaast organiseren ze verschillende ecovriendelijke activiteiten voor hun gasten, zoals wandeltochten door de natuur en beach clean-ups.

Verblijf in een eco-vriendelijk vakantiehuis

Als je liever wat meer privacy en vrijheid hebt, is een verblijf in een eco-vriendelijk vakantiehuis op Kreta een goede optie. Ik verbleef in een prachtig vakantiehuis in de bergen, dat volledig zelfvoorzienend was dankzij zonne-energie en regenwateropvang.

Het vakantiehuis was prachtig ingericht met duurzame materialen en beschikte over een moestuin waaruit we verse groenten en kruiden konden plukken voor onze maaltijden. Het uitzicht op de bergen en de zee was adembenemend, en ik voelde me echt één met de natuur tijdens mijn verblijf.

Verblijf in een eco-vriendelijke glamping

Als je van een meer avontuurlijke ervaring houdt, is een verblijf in een eco-vriendelijke glamping op Kreta een geweldige keuze. Ik verbleef in een luxe tent midden in de natuur, omringd door olijfbomen en met uitzicht op de zee.

De glamping was volledig off-grid en maakte gebruik van zonne-energie en composttoiletten. ‘s Avonds konden we genieten van een heerlijke maaltijd bereid met biologische en lokale producten, terwijl we luisterden naar het geluid van krekels en de zee op de achtergrond.

Geniet van duurzame activiteiten op Kreta

Tijdens mijn verblijf op Kreta heb ik ook deelgenomen aan verschillende duurzame activiteiten die mijn reis nog specialer maakten. Zo heb ik deelgenomen aan een beach clean-up georganiseerd door een lokale organisatie, waar we plastic afval opruimden en bewustwording creëerden over het belang van een schone omgeving.

Ik heb ook deelgenomen aan een kookworkshop waarbij we leerden hoe we traditionele Griekse gerechten konden bereiden met biologische en lokale ingrediënten. Het was niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend lekker!

Afsluiting

Al met al was mijn ervaring met eco-vriendelijke accommodaties op Kreta geweldig. Ik heb niet alleen genoten van mijn verblijf, maar ook mijn steentje bijgedragen aan een duurzamere toekomst voor het eiland. Duurzaam reizen hoeft helemaal niet moeilijk of oncomfortabel te zijn, en ik kan het iedereen aanraden!

Kreta Gids