Dagtrips

Excursie naar de archeologische site van Eleutherna en Margarites-dorp: Leer over oude beschavingen en ambachten

Ontdek de oude beschavingen en ambachten tijdens een excursie naar Eleutherna en het Margarites-dorp op Kreta

Ben je geïnteresseerd in archeologie, geschiedenis en traditionele ambachten? Dan is een excursie naar de archeologische site van Eleutherna en het pittoreske Margarites-dorp op Kreta echt iets voor jou! Tijdens deze excursie krijg je de unieke kans om meer te leren over de oude beschavingen die ooit op het eiland leefden en de traditionele ambachten die tot op de dag van vandaag worden beoefend.

De archeologische site van Eleutherna

Eleutherna is een van de belangrijkste archeologische sites op Kreta en dateert uit de Minoïsche periode. Hier vind je de overblijfselen van een oude Griekse stad die ooit bloeide in de oudheid. Tijdens een rondleiding door de site krijg je de kans om de indrukwekkende opgravingen te bewonderen en meer te weten te komen over de geschiedenis van deze fascinerende plek.

Naast het bewonderen van de overblijfselen van de oude stad, krijg je ook de kans om het Archeologisch Museum van Eleutherna te bezoeken. Hier worden verschillende artefacten en vondsten tentoongesteld die zijn opgegraven op de site, waaronder keramiek, sieraden en beeldhouwwerken.

Belangrijke informatie:

  • Locatie: Eleutherna, Kreta
  • Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 15:00 uur
  • Toegangsprijs: €5 voor volwassenen, gratis voor kinderen onder de 18 jaar

Het Margarites-dorp

Na het bezoek aan Eleutherna is het tijd om door te reizen naar het charmante Margarites-dorp. Dit traditionele dorp staat bekend om zijn ambachtelijke aardewerk en keramiek, die al eeuwenlang worden vervaardigd door lokale ambachtslieden. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes van het dorp kun je de ambachtslieden aan het werk zien in hun ateliers en zelfs een souvenir kopen om mee naar huis te nemen.

Daarnaast kun je genieten van de pittoreske omgeving van het dorp, met zijn stenen huizen en geplaveide straten. Vergeet niet om een van de gezellige tavernes te bezoeken en te genieten van een heerlijke traditionele Griekse maaltijd.

Belangrijke informatie:

  • Locatie: Margarites-dorp, Kreta
  • Openingstijden ateliers: variëren per ambachtsman, bezoek het dorp tussen 10:00 en 18:00 uur
  • Lokale specialiteiten: proef de traditionele Griekse keramiek en aardewerk

Afsluiting

Na een dag vol ontdekkingen en avonturen keer je voldaan terug naar je verblijf op Kreta. Wie had gedacht dat er zoveel te leren en te zien zou zijn in de rustige hoekjes van dit prachtige eiland? Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon wilt genieten van de lokale ambachten, een excursie naar Eleutherna en het Margarites-dorp is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Dus pak je camera en je nieuwsgierigheid en ga op ontdekkingsreis naar het verleden van Kreta!

Kreta Gids