Steden

Wandeling door de historische straten van Heraklion

Wandeling door de historische straten van Heraklion

Als je op Kreta bent mag een bezoek aan de bruisende stad Heraklion zeker niet ontbreken. Deze unieke stad barst van de geschiedenis en cultuur en is een waar paradijs voor liefhebbers van archeologie en architectuur. Tijdens mijn laatste bezoek aan Kreta besloot ik om een wandeling te maken door de historische straten van Heraklion en werd ik betoverd door de charme en schoonheid van deze bijzondere stad.

De Venetiaanse Loggia

Een van de eerste bezienswaardigheden die je tegenkomt tijdens je wandeling door Heraklion is de indrukwekkende Venetiaanse Loggia. Dit prachtige gebouw stamt uit de 16e eeuw en diende destijds als ontmoetingsplaats voor Venetiaanse edelen. Tegenwoordig is de Loggia het decor voor verschillende tentoonstellingen en evenementen en een must-see voor geschiedenisliefhebbers.

Openingstijden:

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag t/m zondag: 09:00 – 17:00

De Leeuwenfontein

Een paar straten verder kom je de beroemde Leeuwenfontein tegen, een van de meest herkenbare symbolen van Heraklion. Deze fontein dateert uit de 17e eeuw en is versierd met vier leeuwenfiguren die water spuwen. Het is een populaire ontmoetingsplek voor zowel toeristen als locals en een geweldige plek om even tot rust te komen en te genieten van het uitzicht.

Toegang:

  • Gratis

De Koules Venetiaanse Vesting

Als je de historische straten van Heraklion blijft verkennen, kom je al snel uit bij de imposante Koules Venetiaanse Vesting. Deze vesting werd gebouwd in de 16e eeuw en diende ter verdediging van de stad tegen aanvallen van piraten en andere vijanden. Tegenwoordig is de vesting open voor publiek en kun je genieten van prachtig uitzicht over de stad en de zee.

Entree:

  • Volwassenen: €5
  • Kinderen onder de 12 jaar: Gratis

Al met al is een wandeling door de historische straten van Heraklion een absolute aanrader voor iedereen die Kreta bezoekt. Laat je betoveren door de rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige sfeer van deze unieke stad. Ik kan niet wachten om terug te keren naar Heraklion en nog meer verborgen pareltjes te ontdekken!

Afsluiting

Na een dag vol historie en cultuur in Heraklion is het tijd om te relaxen met een heerlijke Griekse maaltijd en een glaasje ouzo. Proost op een geslaagde dag vol ontdekkingen en herinneringen die je voor altijd bij zullen blijven. Tot de volgende keer, Heraklion!

Kreta Gids