Dagtrips

Bezoek aan de historische stad Gortyn: Leer over oude beschavingen en de Romeinse periode

Historische stad Gortyn: een reis door de oude beschavingen

Ben je geïnteresseerd in oude beschavingen en de Romeinse periode? Dan is een bezoek aan de historische stad Gortyn op Kreta een absolute must! Deze prachtige stad, gelegen in het zuiden van het eiland, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Minoïsche tijd. Tijdens je bezoek aan Gortyn zul je de kans krijgen om meer te leren over de oude Griekse, Romeinse en Byzantijnse beschavingen die hier hebben gewoond en geregeerd.

Ontdek de Minoïsche en Griekse periode

In Gortyn kun je de overblijfselen van de Minoïsche en Griekse periode bewonderen. Bezoek de ruïnes van het oude paleis, waar je de prachtige mozaïeken en architectuur kunt bewonderen die getuigen van de hoogstaande beschaving die hier ooit heeft bestaan. Loop door de oude straten en ontdek de tempels en heiligdommen die hier zijn opgegraven.

Belangrijke data en informatie

  • Openingstijden: Gortyn is dagelijks geopend van 8:00 uur tot 15:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs bedraagt €6 voor volwassenen en €3 voor kinderen.
  • Rondleidingen: Er worden regelmatig rondleidingen georganiseerd door ervaren gidsen die je meer kunnen vertellen over de geschiedenis van de stad.

Verken de Romeinse periode

Na de Griekse periode werd Gortyn een bloeiende Romeinse stad met prachtige gebouwen en monumenten. Bezoek de Romeinse agora, het theater en de badhuizen en waan je even terug in de tijd van keizers en gladiatoren. Bewonder de goed bewaard gebleven mozaïeken en standbeelden die getuigen van de Romeinse pracht en praal.

Tips voor je bezoek

  • Neem voldoende water mee: Het kan erg warm worden in Gortyn, dus zorg ervoor dat je voldoende water bij je hebt.
  • Draag comfortabele schoenen: De ruïnes kunnen oneffen en glad zijn, dus het is belangrijk om stevige schoenen te dragen.
  • Neem een camera mee: Vergeet niet om je camera mee te nemen om de prachtige historische site vast te leggen.

Geniet van de unieke sfeer

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een interessante en educatieve activiteit tijdens je vakantie op Kreta, een bezoek aan Gortyn zal je zeker niet teleurstellen. De prachtige ruïnes, de rustige omgeving en de rijke geschiedenis van de stad zorgen voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

Sluit je aan bij de vele bezoekers die al hebben genoten van een reis door de oude beschavingen van Gortyn!

Kreta Gids