Dagtrips

Excursie naar het eiland Spinalonga: Ontdek de geschiedenis van een voormalige leprakolonie

Ontdek de geschiedenis van een voormalige leprakolonie vanuit je eigen ervaring

Als je op vakantie bent in het prachtige Griekse eiland Kreta, mag een bezoek aan het historische eiland Spinalonga niet ontbreken. Dit kleine eiland voor de kust van Kreta heeft een fascinerende geschiedenis als voormalige leprakolonie. Tijdens een excursie naar Spinalonga krijg je de kans om deze geschiedenis van dichtbij te ontdekken en te ervaren.

De geschiedenis van Spinalonga

Spinalonga was van 1903 tot 1957 in gebruik als leprakolonie. Mensen die leden aan de besmettelijke ziekte lepra werden hier naartoe gestuurd om geïsoleerd te worden van de rest van de samenleving. Tijdens je bezoek aan Spinalonga kun je de overblijfselen van de leprakolonie nog steeds zien, waaronder de oude huizen en de kerk.

Hoe kom je op Spinalonga?

Vanuit verschillende plaatsen op Kreta vertrekken er dagelijks boottochten naar Spinalonga. Je kunt bijvoorbeeld vanuit de haven van Elounda of Agios Nikolaos een boot nemen naar het eiland. De boottocht duurt ongeveer 20 tot 30 minuten en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn van Kreta.

Wat kun je doen op Spinalonga?

Eenmaal aangekomen op Spinalonga kun je een rondleiding volgen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Je krijgt uitleg over de geschiedenis van de leprakolonie en kunt de oude gebouwen van dichtbij bekijken. Vergeet niet om ook wat vrije tijd in te plannen om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen en te genieten van de prachtige natuur.

Praktische informatie

  • Openingstijden: Spinalonga is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor het eiland bedraagt ongeveer €8,- per persoon.
  • Faciliteiten: Op het eiland zijn geen restaurants of winkels, dus zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken meeneemt.

Geniet van je bezoek aan Spinalonga!

Na een indrukwekkende dag vol geschiedenis en cultuur op Spinalonga is het tijd om terug te keren naar het vasteland van Kreta. Vergeet niet om te genieten van het prachtige uitzicht op de boottocht terug en om na te praten over alles wat je hebt gezien en geleerd. Een bezoek aan Spinalonga zal zeker een van de hoogtepunten van je vakantie op Kreta zijn!

Kreta Gids