Praktische info

Informatie over lokale markten en winkelmogelijkheden op Kreta

Ontdek de kleurrijke lokale markten op Kreta

Als je op Kreta bent, mag een bezoek aan de lokale markten zeker niet ontbreken. Hier vind je een overvloed aan heerlijke verse producten, ambachtelijke souvenirs en lokale lekkernijen. De markten op Kreta zijn een ware lust voor de zintuigen en bieden een uniek inkijkje in de Kretenzische cultuur en tradities.

Heraklion

In de levendige hoofdstad Heraklion vind je de bekende markt Agora. Hier worden allerlei lokale producten verkocht, van vers fruit en groenten tot olijfolie, kruiden en honing. Ook kun je hier terecht voor souvenirs, zoals handgemaakte sieraden en traditionele Kretenzische kleding.

Openingstijden:

– Maandag tot en met zaterdag van 08:00 tot 14:00 uur

Chania

In de sfeervolle stad Chania vind je de overdekte markt van Chania. Hier kun je je tegoed doen aan verse vis, vlees, kaas, olijven en kruiden. Vergeet niet om een kopje Griekse koffie te drinken bij een van de lokale cafés in de markthal.

Openingstijden:

– Maandag tot en met zaterdag van 08:00 tot 15:00 uur

Rethymnon

Ook in de pittoreske stad Rethymnon is een bezoek aan de lokale markt een aanrader. Hier vind je een mix van lokale producten en handgemaakte ambachten. Proef hier zeker de bekende Raki en de zoete Kretenzische lekkernijen.

Openingstijden:

– Maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 14:00 uur

Winkelen in de charmante dorpjes van Kreta

Naast de lokale markten bieden de charmante dorpjes op Kreta ook een scala aan winkelmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar handgemaakte souvenirs, traditionele producten of trendy kleding, op Kreta vind je het allemaal.

Platanias

Het dorpje Platanias staat bekend om zijn vele winkeltjes en boetiekjes. Hier kun je terecht voor leuke souvenirs, sieraden en kleding. Vergeet niet om een traditioneel Kretenzisch handwerk mee te nemen als aandenken aan je verblijf op Kreta.

Openingstijden winkels:

– Maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 21:00 uur

Agios Nikolaos

In het gezellige Agios Nikolaos kun je heerlijk slenteren langs de winkeltjes aan de waterkant. Hier vind je voornamelijk lokale producten, zoals olijfolie, kruiden en handgemaakte keramiek. Vergeet niet om een flesje Kretenzische wijn mee te nemen voor thuis.

Openingstijden winkels:

– Maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 20:00 uur

Archanes

In het idyllische dorpje Archanes kun je de lokale markt bezoeken en authentieke Kretenzische producten proeven en kopen. Hier vind je ook ambachtelijke producten, zoals handgeweven kleden en lokaal gemaakte honing.

Openingstijden winkels:

– Maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur

Sluit je dag af met een heerlijke maaltijd

Na een dag vol winkelen en het proeven van lokale lekkernijen is het tijd om te genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele tavernes op Kreta. Probeer eens een traditioneel gerecht, zoals moussaka of souvlaki, en sluit af met een glaasje Raki.

Taverna tips:

– **Taverna Avgoustis** in Heraklion: voor traditionele Kretenzische gerechten
– **Taverna Lithos** in Chania: voor verse vis en zeevruchten
– **Taverna Kastro** in Rethymnon: voor een romantisch diner met uitzicht

Geniet van de heerlijke smaken van Kreta en ontdek de lokale markten en winkelmogelijkheden tijdens je verblijf op dit prachtige eiland. Het shoppen in de sfeervolle dorpjes en het proeven van verse producten op de markten zorgen voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. Wie weet kom je wel met een koffer vol Kretenzische schatten thuis!

Kreta Gids