Musea

Museum van Byzantijnse en Post-Byzantijnse Kunst van Kreta: Bewonder religieuze kunstwerken

Ontdek het Museum van Byzantijnse en Post-Byzantijnse Kunst van Kreta

Ben je geïnteresseerd in religieuze kunst en hou je van een vleugje geschiedenis? Dan is het Museum van Byzantijnse en Post-Byzantijnse Kunst van Kreta zeker een must-see tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland. In dit museum wordt een schat aan kunstwerken tentoongesteld die de rijke culturele erfgoed van Kreta weerspiegelen. Stap binnen en word betoverd door de prachtige iconen, fresco’s en religieuze artefacten die hier te bewonderen zijn.

De geschiedenis van het museum

Het Museum van Byzantijnse en Post-Byzantijnse Kunst van Kreta is gevestigd in een voormalig klooster, dat dateert uit de 16e eeuw. Het gebouw zelf ademt een sfeer van rust en spiritualiteit uit, waardoor het de perfecte setting vormt voor de tentoongestelde kunstwerken. Het museum werd opgericht om de rijke traditie van de Byzantijnse en Post-Byzantijnse kunst op Kreta te behouden en te promoten.

De collectie

De collectie van het museum bestaat uit een indrukwekkende verzameling van religieuze kunstwerken uit de Byzantijnse en Post-Byzantijnse periode. Hier vind je prachtige iconen, met de hand beschilderde fresco’s, heilige voorwerpen en manuscripten die allemaal een belangrijke rol hebben gespeeld in de religieuze en culturele geschiedenis van Kreta. Loop door de zalen van het museum en bewonder de vakmanschap en toewijding die in elk kunstwerk te zien is.

Hoogtepunten van de collectie

  • Iconen: De collectie bevat een aantal zeldzame en waardevolle iconen die met de hand zijn geschilderd door getalenteerde kunstenaars.
  • Fresco’s: Bewonder de prachtige fresco’s die oorspronkelijk afkomstig zijn uit kerken en kloosters op Kreta.
  • Heilige voorwerpen: Ontdek de mystieke voorwerpen die werden gebruikt in religieuze ceremonies en processies.
  • Manuscripten: Bekijk de prachtig geïllustreerde manuscripten die de verhalen en leerstellingen van de kerk bevatten.

Praktische informatie

Het Museum van Byzantijnse en Post-Byzantijnse Kunst van Kreta is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9:00 tot 17:00 uur. De toegangsprijs bedraagt €5 voor volwassenen en €2 voor studenten en senioren. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, zodat je al deze prachtige kunstwerken vast kunt leggen.

Adres:

7 Mesolongiou, Rethymno, Kreta, Griekenland

Contact:

Telefoon: +30 28310 54646

E-mail: info@byzantine-museum.gr

Ontdek de magie van Byzantijnse en Post-Byzantijnse kunst

Stap in de fascinerende wereld van religieuze kunst en laat je betoveren door de prachtige kunstwerken die te zien zijn in het Museum van Byzantijnse en Post-Byzantijnse Kunst van Kreta. Het is een unieke kans om de spiritualiteit en geschiedenis van dit betoverende eiland te ervaren. Mis het niet tijdens je verblijf op Kreta!

Kreta Gids